ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλλιώτικη κοτόσουπα! Αν την δοκιμάσετε έτσι, θα την τρώτε συνέχεια!

0

Η Αλλιώτικη κοτόσουπα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Αν την δοκιμάσετε έτσι, θα την τρώτε συνέχεια!

Ένα συστατικό κάνει την διαφορά! Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή…

Υλικά:
½ κοτόπουλο
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι κομμένα καρότα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κούπα καλαμπόκι και 1 κούπα αρακά (μιξ) κατεψυγμένα
1/4 κουταλάκι πιπέρι λευκό
βούτυρο 1/4 φλιτζανιού
¼ ενός φλυτζανιού αλεύρι για κάθε χρήση ή κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
φέτες λεμονιού
6 κρόκοι αυγών
Κρουτόν
Φρέσκο μαλακό βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο και το ξαφρίζουμε. Μόλις μαλακώσει το αφαιρούμε από το νερό και ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τον αρακά και το καλαμπόκι, την μικρή πατάτα, τον έξτρα ζωμό (μπορείτε να φτιάξετε από κύβους κότας) και το λευκό πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ και κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από τη σούπα μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει χυλός.

Ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα, το ρύζι, ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κύβους και το ρίχνουμε κι αυτό (πετάμε τα κόκαλα) και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

Χωρίζουμε από τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους μαζί με λίγο λεμόνι και προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από τη σούπα. Προσθέτουμε στη σούπα το μίγμα των αβγών ανακατεύοντας.

Καίμε ελαφρά βούτυρο σε ένα τηγανάκι, ρίχνουμε τα κρουτόν ανακατεύουμε για μισό λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά στη σούπα. Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή.

Γύρνα την πλάτη στους τοξικούς ανθρώπους!

Προηγούμενο άρθρο

Κεφαλονιά… Ένα από τα ωραιότερα νησιά της χώρας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περισσότερα Άρθρα