ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Οι κοινοί θνητοί καραντίνα σπίτι τους, οι πλούσιοι… καραντίνα στα 5άστερα – Δείτε που μένουν

0

Ζούμε σε εποχές που η κοινωνική απομόνωση για κάποιους αποδεικνύεται…θηλιά στον λαιμό ενώ για άλλους ευκαιρία να κρυφτούν (και να ξεκουραστούν) σε πολυτελή θέρετρα

Κλειστά σύνορα, αναστολή διεθνών πτήσεων, ενεργοποίηση υποχρεωτικής καραντίνας σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολίτες καθηλωμένοι αναγκαστικά στα σπίτια τους ή εγκλωβισμένοι σε άλλες χώρες. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα των ημερών που διανύουμε. Και υπάρχουν και λίγοι που κινούνται εκτός πλαισίου. Είναι οι άνθρωποι που έμειναν στα μέρη που τους βρήκε η εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως απομακρυσμένα πεντάστερα ξενοδοχεία.

«Πολλοί από τους επισκέπτες μας έχουν επιλέξει να παρατείνουν την παραμονή τους κατά μια ή δυο εβδομάδες ή μέχρι νεοτέρας» ανέφερε ο Kevin Wendle, ιδιοκτήτη του Hotel Esencia στη Riviera Maya, του Μεξικού. Αυτό ξεκίνησε ακόμα και πριν την ανακοίνωση της Παρασκευής 20 Μαρτίου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Μεξικού θα περιορίσουν τα ταξίδια εκτός συνόρων.

Τώρα, όπως εξηγεί, οι ταξιδιώτες που ήταν επιφυλακτικοί στο να σπεύσουν σε πολυσύχναστα αεροδρόμια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πρακτικά αναγκάστηκαν να παρατείνουν τις διακοπές τους.

Με μόλις 43 δωμάτια σε έκταση 50 εκταρίων, το Hotel Esencia έχει τη φήμη εντός δημοφιλούς καταφυγίου για αστέρες του Χόλιγουντ.

Μέχρι την Παρασκευή, 30 από τους 35 επισκέπτες που μένουν αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο σχεδίαζαν να παραμείνουν εκεί επ’ αόριστον. Το ξενοδοχείο που φυσιολογικά χρεώνει πάνω από 1.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, προσφέρει έκπτωση 30% σε εκείνους που παρατείνουν τη διαμονή τους και 40% σε εκείνους που θα παραμείνουν για διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας.

Η Adriana Ching, 34χρονη δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, παρέτεινε τη διαμονή της όταν άκουσε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του αμερικανικού ΥΠΕΞ . Όπως λέει, «προτίμησα να είμαι εδώ από το σπίτι μου στη Νέα Υόρκη. Νοιώθω πιο ασφαλής σε αυτόν τον φυσικό παράδεισο, μακριά από όλα».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεξικό έχει καταγράψει 316 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και δεν έχει ακόμα θεσπίσει συγκεκριμένες στρατηγικές ελέγχου ή περιορισμού.

Ο Ryan Cook κάτοικος Τορόντο, αποφάσισε να παραμείνει εκεί επ’ αόριστον με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του, ηλικίας 11, 14 και 16, αφού έκλεισαν και τα σχολεία και μπορεί να λείψει και ο ίδιος από τη δουλειά του και να εργάζεται εξ αποστάσεως. Όπως λέει του φαίνεται πιο υπεύθυνο να καθίσει εκεί από το να πάει σε ένα συνωστισμένο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το Esencia δεν είναι το μοναδικό 5άστερο που μετατρέπεται σε καταφύγιο από τον κορωνοϊό. Το ίδιο έγινε και με το Jumby Bay, ένα all inclusive πολυτελές θέρετρο 40 δωματίων σε ιδιωτικό νησί δυο μίλια από την ακτή της Αντίγουα. ΟΙ σουίτες εκεί ξεκινούν από τα $1.895 ανά διανυκτέρευση.

Το Jumby Bay

Όπως λέει η επικεφαλής μάρκετινγκ «οι πελάτες θέλουν να κρυφτούν από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο».

Όπως επίσης αναφέρει το ταξιδιωτικό γραφείο Steppes Travel, έχει πολλούς πελάτες που αποφάσισαν να παραμείνουν σε μέρη, όπως το Cape Grace στο Κέιπ Τάουν.

Όπως λέει ο γενικός δ/ντής Will Oakley, ο γενικός διευθυντής του  Cobblers Cove, που έχει 40 σουίτες στα νησιά Μπαρμπέιντος, η ιδέα είχε μια λογική μέχρι πρότινος.

«Το να επιστρέφεις στην πατρίδα σημαίνει καραντίνα», αναφέρει «και αν οι πελάτες μπορούν να μείνουν εδώ περισσότερο, ακόμα και για έναν – δύο μήνες, θα το κάνουν». Το κόστος στο συγκεκριμένο θέρετρο θα ανέλθει σε 13.500 δολ. χωρίς φαγητό και άλλα έξοδα.

Υπάρχει όμως και η θεωρία ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να περιορίζουν την εξάπλωση του ιού και αυτό αποτελεί ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα των ξενοδόχων προκειμένου να κρατήσουν περισσότερο τους πελάτες τους.

Κι ενώ τα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ δέχονται πλήγμα από ακυρώσεις της τάξκης του 1,4 δισ. δολ. την εβδομάδα, οι λίγοι τυχεροί εξακολουθούν να κινούνται αν και με τα δεδομένα της χαμηλής σεζόν. Αυτό βέβαια που παραμένει υπ’ευθύνη τους είναι η ασφάλεια πελατών και προσωπικού και γι’ αυτό λαμβάνουν κάποια μέτρα προφύλαξης, όπως απολύμανση των χώρων (από πόρτες μέχρι αποσκευές) κάθε μια ώρα, απολυμαντικό στους πελάτες με το που μπαίνουν στο εστιατόριο, μείωση προσωπικού με εθελοντικές άδειες μια εβδομάδα κάθε μήνα εκ περιτροπής.

Όπως λέει ξενοδόχος στις Μπαχάμες, «σχεδόν το μισό από το ΑΕΠ μας προέρχεται από τον τουρισμό. Μπορούμε και να κρατήσουμε ασφαλείς τους επισκέπτες μας και να βοηθήσουμε την οικονομία. Είναι μια περίπτωση win win»

Κορονοϊός: Όσοι μολύνονται δεν έχουν συμπτώματα για πέντε μέρες. Το 97,5% των ασθενών τα εμφάνισε σε 12 μέρες

Προηγούμενο άρθρο

Κορονοϊός: Έτσι θα εξελιχθεί στην Ελλάδα ο ιός τις επόμενες ημέρες – Πόσα κρούσματα θα έχουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα Άρθρα