ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Οι πρατηριούχοι ζητούν ανοιχτά βενζινάδικα 3 ημέρες την εβδομάδα

0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ζητά, με σημερινή της παρέμβαση, να περιοριστεί η λειτουργία των πρατηρίων σε τρεις ημέρες την εβδομάδα, καθώς η ζήτηση καυσίμων, εξαιτίας του κορονοϊού, έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 60%.

«Τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν ότι, ειδικά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η διατήρηση του διευρυμένου ωραρίου 7 ημέρες την εβδομάδα δεν έχει νόημα.

Τα αιτήματα της ΠΟΠΕΚ

  • Ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δηλ. αποζημίωση (μισθός) των εργαζομένων, επίδομα ενοικίου των πρατηρίων, αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κλπ,
  • Λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο και
  • Αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορονοϊού.

 

Επεισοδιακή σύλληψη στη Βούλα: Νεαρός με κορωνοϊό έφτυνε αστυνομικούς, 14 μπήκαν σε καραντίνα

Προηγούμενο άρθρο

Το «ευχαριστώ» του ΕΚΑΒ στους πολίτες της Κοζάνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα Άρθρα