Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει κάποια από τα παραδοσιακά στοιχεία του. Ένα από αυτά είναι και τα κουλουράκια.
Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
2 γρ. μαστίχα
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
80 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
320 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
700 γρ. αλεύρι μαλακό
3 αβγά, μέτρια
60 γρ. γάλα
30 γρ. κονιάκ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις όλες τις οδηγίες για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια.
Σχόλια