Φτηνά και θρεπτικά, τα αυγά είναι το θείο δώρο της μαγειρικής, διαθέτοντας 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 13 βιταμίνες.
Για πόσο χρόνο παραμένουν όμως φρέσκα και κατάλληλα για βρώση;
Με δεδομένο ότι τα αποθηκεύουμε σωστά στο ψυγείο, βαθιά μέσα στη συντήρηση και όχι στην πόρτα δηλαδή, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων μας λέει πως πρέπει να καταναλωθούν εντός 3 εβδομάδων από την αγορά τους.
Όσο για τα σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, τα καταλαβαίνεις αμέσως. Αν κάτι δεν δείχνει ή δεν μυρίζει σωστά στο αυγό, το πετάς ούτως ή άλλως.
Άλλα σημάδια που πρέπει να παρατηρήσεις είναι το τσόφλι. Αν έχει ρωγμές ή γλοιώδη υφή, αυτά υποδεικνύουν βακτήρια.
Όταν το σπάσεις, πρόσεξε για περίεργα χρώματα μέσα στο αυγό. Κάθε αποχρωματισμός είναι ένδειξη βακτηρίων.
Σχόλια