«Εγώ βιασμό σε αυτή τη δικογραφία δεν είδα. Βιασμό με στηθόδεσμο δε μπορώ να φανταστώ. Εγώ πιστεύω τον Μανόλη. Όλες οι φίλες της αναφέρουν τα ναρκωτικά. Όταν είσαι γυμνός και υπό επήρεια όλα τα συμπλέγματα που είχες βγαίνουν στην επιφάνεια. Και παίρνω τη θέση του ψυχολόγου… Το γιατί δεν έχει η Ελένη σύντροφο, λέει ο Μανόλης.
Όχι δε μου άρεσε η Ελένη, συγγνώμη κιολας κύριε Γιάννη. Ήταν σαν παρανοϊκή, λέει για την Ελένη. Ψυχική υγεία υπάρχει όταν υπάρχει μακροχρόνια σχέση. Για ένα τρίο πήγαμε και κλείσαμε τρία σπίτια, είπε ο Μανόλης. Μπράβο Μανόλη αν όντως τη χάιδευες. Μπράβο, πάντα να χαϊδεύεις τις γυναίκες.
Η θέση μου είναι ότι ο Μανόλης λυπάται που δεν μπορεί να τη σώσει» Αυτό είναι μέρος της αγόρευσης του δικηγόρου υπεράσπισης του ενός εκ των δύο κατηγορούμενων. Η εισαγγελέας άσκησε κριτική για τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Μπορούσε, έπρεπε να το κάνει? Δεν ξέρω.
Γι΄αυτή την αγόρευση όμως θα μας πει κάτι ο κύριος Βερβεσός? Αυτήν την αγόρευση ο απίθανος Σκέρτσος την διάβασε?
Μήπως είναι κοινό μυστικό πως στον κόσμο των ανδρών οι βιασμένες και δολοφονημένες γυναίκες βιάζονται και δολοφονούνται ξανά μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων? Και τρομάξατε τώρα που μία εισαγγελέας έσπασε αυτή τη συμφωνία σιωπής. Μήπως δε γνωρίζετε κύριε Σκέρτσο πως οι γυναίκες δέρνονται και δολοφονούνται γιατί έτσι πρέπει να συμβαίνει στον κόσμο σας? Και τώρα που κάποιος τόλμησε να σας το πει κατάμουτρα μιλάτε για λαϊκή απογευματινή με περίσσιο θράσος.
Τι κρίμα να ζούμε σε μια χώρα που οι Σκέρτσοι μπορούν να βυσσοδομούν σε δολοφονημένους ανθρώπους σα να μη συμβαίνει τίποτα. Τι κρίμα να ζούμε σε μια χώρα με υψηλό ποσοστό γυναικοκτονιών και βιασμών και ο κύριος Λούλης να μην καταλαβαίνει την διαφορά του χιούμορ από το σεξισμό. Τι κρίμα να ζούμε σε μια χώρα που πρωθυπουργός της είναι κάποιος που έχει τη γυναίκα του για τις δουλειές του σπιτιού. Τι κρίμα να ζούμε σε μια χώρα που οι γυναίκες συνεχίζουν να είναι συμπλήρωμα στη μεγαλειότητα του άντρα. Κατά τ΄αλλα η υπεράσπιση της δικαιοσύνης σας μάρανε υποκριτές.
fb: Christos Karagiannidis
Σχόλια